codecentric

Agile testing

Geïnspireerd door de context-driven testing (CDT) gedachte met veel scrum en agile testing ervaring, ondersteunt codecentric haar klanten onder meer met:

 

codecentric consultants hebben een passie voor hun vak en een uitgebreide ervaring. De toegevoegde waarde wordt geleverd door het toepassen van methoden en technieken die het meest passen in een specifieke context. Kennisopbouw en -overdracht is hierbij altijd onze drive.

Testen in een agile context is uitdagend

Testen is een essentieel onderdeel van software realisatie. Het implementeren van agile testen is een uitdaging. Codecentric weet als agile expert hoe testen in een agile context past. Een testexpert komt voor verschillende uitdagingen te staan [lees meer]

Testen in een agile omgeving

In een agile omgeving gebruiken testers dezelfde methoden en technieken als altijd. Maar er is echter een wezenlijk verschil in het test proces. Traditionele fasering is niet van toepassing in agile omgevingen en de invulling van de rol van een tester is ook anders in een agile team. De klassieke voorbereiding duurt te veel lang en testware wordt onbeheersbaar. Agile testing moet en kan sneller en doelgerichter. Test consultants van Codecentric kunnen u vertellen hoe [lees meer]

Test Consultancy

Codecentric consultants helpen organisaties hands-on verder. De werkwijze kenmerkt zich door praktische ervaringen te combineren met een pragmatische grondhouding. Zij kunnen helpen met het invullen van het testen in een agile context. Vanuit onze test expertise kunnen we ook helpen klassieke rollen als tester, test coördinator of test manager beter in te vullen. Ook combinaties met rollen als Scrum Master, Product Owner of Agile Coach komen voor. Maar we laten vooral graag zien hoe agile en agile testing een organisatie verder kunnen helpen.

Trainingen en workshops

Codecentric verzorgt trainingen om testen in een agile context, beter toe te leren passen:

 

Kijk hier voor een compleet en actueel overzicht.

Test automatisering

Test automatisering is onontbeerlijk in agile testing. Een strategie waarbij tijdens de software ontwikkeling ook de testautomatisering geïntegreerd wordt opgezet, is van groot belang, voor het behalen van succes ook op de langere termijn. Benaderingen zoals Test Driven Development (TDD) en Business Driven Development (BDD) kunnen daarbij helpen.

Codecentric kent de verschillende testautomatisering oplossingen en implementeert deze zelf bij haar klanten. Hoe test automatisering is toe te passen in een agile (testing) omgeving laten we zien met trainingen en workshops voor testers én ontwikkelaars [lees meer]. Ook voor monitoring oplossingen kunt u bij ons terecht.

Agile Testing Assessment

Op basis van uitgebreide inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van agile testing, test automatisering en agile implementaties bepaalt codecentric in korte tijd waar een organisatie staat met behulp van het Agile Fluency Model. De resultaten worden vertaald in een onafhankelijk, praktisch toepasbaar verbeter advies en stappenplan.

Contact

Geïnteresseerd? Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op via info@codecentric.nl of bel: +31 (0) 85 400 00 11