codecentric

Agile Consultancy

Waar staat uw organisatie?

Belangrijk om te weten waar u naar toe gaat, is weten waar u nu bent. Vooral in deze tijden waarin de wereld snel verandert, de time-to-market steeds korter wordt terwijl u de concurrentie voor moet blijven. Hoe kunt u anders de volgende te nemen stappen identificeren, plannen en uitvoeren op de weg naar de perfecte oplossingen voor uw klanten?

Optimaliseer het geheel

Een zeer belangrijk Lean principe is: ‘optimaliseer het geheel’. Het toepassen van een Agile methodiek op alleen teamniveau of zelfs ICT afdelingsniveau is niet voldoende om de volledige winst te halen. Denk hierbij aan snellere time-to-market, hogere effectiviteit en efficiency tegen lagere kosten en hogere klant tevredenheid en uiteindelijk volledige business agility. Om dit alles te bereiken moet er meer gebeuren dan alleen Scrum implementeren op teamniveau maar is er een bedrijfsbrede Agile Adoption nodig.

codecentric ondersteunt

Onze consultants hebben uitgebreide kennis en ervaring in het optimaal benutten van Agile processen. Wij helpen uw organisatie met het bepalen van de huidige status en het identificeren en uitvoeren van de volgende stappen op weg naar de optimale organisatie. Dit doen wij onder andere door:

  • Assessment huidige situatie
  • Begeleiding door consultants
  • Verzorgen trainingen en workshops

Agile Assessment

Op basis van onze uitgebreide inhoudelijke kennis er ervaring op het gebied van Agile implementaties kunnen wij in korte tijd bepalen waar uw organisatie staat. Aan de hand van de resultaten geven wij u praktisch toepasbaar advies en bepalen we samen hoe we uw proces iteratief gaan optimaliseren.

Consultancy

Onze consultants helpen uw organisatie hands-on verder. Onze werkwijze kenmerkt zich door praktische ervaring te combineren met een pragmatische grondhouding. Dit doen wij bijvoorbeeld in de rol van Scrum Master, Product Owner, Agile Project Manager of Agile Coach. Welke rol wij ook vervullen, het is altijd onze bedoeling om uw organisatie te leren deze rollen zelf in te vullen.

Trainingen en workshops:

Naast een aantal Scrum.org trainingen verzorgen wij een breed scala aan maatwerk trainingen en workshops welke we specifiek op uw behoefte aansluiten. Kijk hier voor ons complete aanbod in trainingen en workshops.

Agile Audit

codecentric heeft in samenwerking met P2S Consultancy een Agile Audit ontwikkeld die helpt te bepalen in welke mate agile ontwikkelteams in de organisatie deze best practices toepassen. De vragen in deze audit zijn gericht op de volgende acht dimensies: team, requirements, planning, technische werkwijzen, kwaliteit, cultuur, kennisgeneratie, tooling.Daarnaast zijn er een aantal demografische en organisatorische vragen opgenomen, om de context van deze dimensies inzichtelijk te krijgen.Op basis van uw reacties op deze vragen wordt in kaart gebracht op welke manier er verbetering mogelijk is, om de organisatie in staat te stellen waar te maken wat een agile aanpak te bieden heeft.

Bridging the Agile Adoption Gap

 

In het onderstaande overzicht is het gat te zien tussen business en IT dat gedicht wordt met behulp van Agile Adoption. Dit dichten start uiteraard met het omarmen van een Agile werkwijze, maar moet continu worden uitgebreid door het zetten van de volgende stap. codecentric ondersteunt u door te helpen met het identificeren van de volgende stappen en het uitvoeren van deze stappen.

 

 

Neem contact met ons op voor:

  • Agile projecten
  • Agile / Scrum implementaties binnen de organisatie
  • Audits & advies met betrekking tot uw eigen Agile / Scrum / Kanban / Lean implementatie
  • Management ondersteuning
  • Training & Advies over Agile

Contact

Geïnteresseerd? Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op via info@codecentric.nl of bel: +31 (0) 85 400 00 11